Вижте пълната версия : Сваляне на файлове от Интернет на Андроид? Как?kauftip
29.01.2011г., 14:03
Колеги, вкарах се в нов филм. Купих си интернет таблет с Андроид. Дотук добре. Генерален въпрос - какво трябва да се направи, за да мога да свалям файлове от интернет? Не може да няма начин, да си свалиш един прост *.mp3 или *.pdf файл когато искаш от сайта, който разглеждаш. Пробвам mp3 - казва ми, че Download was unsuccessfull. Пробвам с PDF - същата работа. Андроидът е 1.6.
Да оставим настрана това, че не мога да закачвам файлове към мейлите, които искам да пратя. Функцията в АБВ пише, че е DISABLED.
Може ли някой да ми обясни това?

pepy1991
29.01.2011г., 14:15
Е има много ясно. Свали си от маркета ASTRO файл мениджър, и после от настройките му има една опция ,разрешаваща свалянето на всякакви файлове със стандартния браузър, само че не помня как се казваше виж си там и си я намери.

kauftip
29.01.2011г., 14:25
Да, благодаря. Ще пробвам. Веднага след постването на темата попаднах на още две по същия повод. Първоначално не ги открих, стана случайно. Но нека тази тема да стои, че да видим, какви други проблеми ще изскочат.

kauftip
31.01.2011г., 01:53
Така, след двудневна занимавка с новата играчка, мога да кажа следното:
ARCHOS 5 Internet tablet се справя успешно с повечето задачи, които му дадох. Сложих му Астро Менажера, активирах опциите за сваляне на файлове от браузъра - сваля mp3, pdf - не ще. Не иска и един RAR да свали.
Сложих му и Bluetooth File Transfer - тук не очаквах чудеса, но точно тази функция ме срази - връзва се към телефона ми Нокиа Н78 и вижда абсолютно всичко в нея - C: и E: и копира със страшна сила от нея към него. Обратното не пробвах, нямах тази цел.
Инсталирах версията Маркет4Аркос.апк и вече имах инсталирани всички екстри за достъп до Маркета. Понеже искаше да активирам Гугъл акуанта и търсеше СИМ-карта (хакът е за телефон все пак), за да използва трафика през оператора. Понеже нямам СИМ, използвах функцията на АРКОС-а за tethering през телефона. Вързах му по блутут телефона и през неговия GPRS активирах Гугъл акаунт.
Последва пълен достъп до Маркет през нормалния безжичен интернет на АРКОС. За всяко влизане в Маркет не ми трябва нищо повече от активирана връзка с интернет-рутера ми.
Инсталирах си Сиджик 8,16 и iGO 2.4. За целта трябваше да сложа SD-карта, иначе не прави регистрацията. И двете вървят прекрасно - днес изпробвах в града iGO-то.
Таблетът никак не е зле. Първоначално имаше доста нестабилна работа.
Два дни по-късно всичко изглежда обещаващо.
За да прави това, което искам, доста четене му хвърлих и доста ровене в различни форуми.
Днес активирах POP3 достъп на едната си пощенска кутия и смятам да му я сложа в мейл-клиента. Другата вече съм я качил в него и сваля всички съобщения без проблем. Свалям прикачени файлове, но не мога да прикачвам нищо по-различно от снимки и музика.
Най-големият ми проблем остава със съобщенията в АБВ през браузъра - UPLOADS DISABLED, т.е. не мога да прикачвам файлове в АБВ. Сложил съм и SKYFIRE, но нямам положителен резултат.
Моля, кажете, имате ли такива проблеми - ако ползвате примерно АБВ през браузъра на телефона/таблета (при Андроид 2.1 и 2.2), дали все още е забранено прикачването на файлове!
За момента това ми е големият тормоз. Филми, музика и радио вървят без проблеми, но не всички филми. С това ще се занимавам по-нататък.
Ако някой има трудности и въпроси за таблетите на АРКОС, може да пита и тук.

kauftip
02.02.2011г., 19:41
Ново развитие на нещата: Още не съм успял да намеря начин, как да прикачвам файлове през интернет браузърите. Затова пък, намерих една програмка Bucket Upload от маркета, която ти позволява да качваш файлове на FTP/HTTP-сървъри от всяка директория/папка на устройството. Малко по-сложно, но после копираш само линка в мейла и имаш готов качен файл. Само трябва да имаш някое място за ъплоад-ване. Data-тата върши работа.

baikoko
01.03.2011г., 13:31
Aко още имаш проблем с download-a свали това:
68598с него ще можеш да сваляш всичко през браузъра . Подобни програмки са : download all files и download buddy - има ги в маркета .

kauftip
01.03.2011г., 15:07
ОК, засега стават нещата. Сякаш успях да закрепя положението. Обаче ъплоудите са страшна мъка. Принудих се да си сложа Bucket Upload и да ги качвам на сървър в интернет, за да мога да пратя нещо на някого, като му дам линка, да си го свали или да го види.

bo6o
01.03.2011г., 15:28
С последната версия но dolphin mini май се качваше без проблеми.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

kauftip
01.03.2011г., 18:00
Сега ще пробвам с него и ще направим извода, дали става или не.

bo6o
01.03.2011г., 18:32
Само трябва да си с 2.2....

kauftip
01.03.2011г., 18:56
Е то това е проблемът, че не съм с 2.2, а с 1.6. При 2.1/2.2 вече нямаш никакви грижи.

bo6o
01.03.2011г., 22:30
Аз с 2.1 не можех да качвам по никакъв начин.

kauftip
01.03.2011г., 22:39
Да, сещам се, че от тия, които съм пробвал, само Моторола Дефи беше с Флаш-поддръжка на 2.1. Сигурно тя ще може. Но нали ти казвам, принудих се като бабичка да го правя. Да го качвам на сървър, после да слагам линка от сървъра и т.н. И тя батерията ми заминала на 50%, хихихи.
Сега загледах старата версия на Аркос (Генерация 6), аз съм със 7. Ми тя без Андроид (но все пак Линукс ОС, заключен) върви много по-здраво и има и Флаш и всичко. И струва по-малко, баси. Това е даунгрейд от Аркос в следващото поколение. Сега вече има Ген 8 (Аркос 43 и нагоре), които са с Андроид 2.2., ама такъв за моя, няма да видя. А добичето не е стабилно. Направо ме побърква някой път.
Някой ще ми каже ли, дали на телефоните при достигане на 20% капацитет на батерията, имат навика да изпадат в дълбок сън и така да ти не ти свирят алармите? Това е някакъв кошмар при Аркос. Всяка вечер, нашия решава, че по някое време трябва да заспи. И няма аларми, няма нищо. Спи си нашият и това е.