Вижте пълната версия : Отключване и качване на приложения на WP7swiz
17.01.2011г., 12:27
http://www.megaupload.com/?d=DHJEI96F
Ето линк за това как може да си свалите всяко приложение директно от маркетплейса (без live игрите за сега). Трябва ви отключен телефон и може да си инсталирате всичко. Това е единственото решение за България, защо в близките години няма да може да се пазарува от тук. Има доста интересни приложения и телефона става много по-богат като се свалят. Ако имате въпроси питайте. Надявам се темата да се разрасне и да се увеличат собствениците на wp7 в България.

Unlock your WP7 to add possibility to deploy XAP application from your computer.

1st Edit this registry key on your computeur:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsPhone \ProxyPorts]“DeviceReg”=dword:000069C5

1. Unzip file, and attach chevronwp7.cer (see below for file) to an e-mail to your phone
2. Open this email
3. Tap attachment to turns it into a shield, tap it again,
4. Click install at the bottom
6. Plug in phone and leave Zune running
7. Run chevronwp7.exe, click both checkboxes
8. Click unlock

Edit: you need to unlock all time you connect phone to zune!
to avoid this put the phone in flight mode before sync.

Download link:

http://www.multiupload.com/E822VA4KYF

video tutorial:

http://www.youtube.com/watch?v=3ozyq-PMD7g

Download exe and put it somewhere in PC, run it , it will automatic add registry path of application and add menu , icon to .XAP files

Then just close it and now double click on your xap.

Press Install and wait it finish.

Notices :

1. Tom XAP installer Requires .NET 4.0 Framework and Windows Phone 7 SDK

2. If you install xap to device
- Please make sure your device was unlocked with ChevronWP7 Unlocker

- Make sure your device was connected with PC and Zune lauched
- Make sure your device not in sleep mode

3. If you move Tom XAP installer.exe to other location in PC , you should run it again one time for registry again location of application

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=860964

download link: http://www.multiupload.com/5SVF1A2DGG

**News**
[Update 4]
Pocket God works. Time to figure out how to deploy that in an auto-mated fashion now
[Update 3]
Rocket Riot Working as well. Try 1 more
[Update 2]
Managed to get The Revenants Corridor of Souls working quite easily with less patching than for the other ones. However, I’ll need to go back and do the longer process and hope that works too, since that will be the “standard” patch. I’ll do 2 more apps, and then look at building an automated tool to do the job.
[Update 1]
Ok, some more effort, I was able to get Frogger and Fruits Ninja to work. But the process isn’t pretty. I’ll see how it goes for other currently non-working xbl apps. If I can reproduce similar results, I’ll see whether it’s deployable in an auto-mated fashion and work on a solution

—————
Download
v0.4.0.1[/URL]


————-
Features in this update
*Minor fix to patching (if you previously had issues)

—————
Download Older Versions
v0.4
See Post Below

—————
Features in Previous Updates
*v0.4
*Code re-written + new features
*Detailed Log will be provided later

—————
Contact me at: vbguy2011@gmail.com

—————
Future Updates
*Fix any newly reported bugs
*Anything else you want?

————
Website (Please checkout other WP7 goodies here):

*WP7MOD
http://s317073502.onlinehome.fr/b.a.s.e/
*Youtube
http://www.youtube.com/user/vbguy2011

————-
Disclaimer This is purely for educational/testing purposes. Do not keep anything you get using the software. Respect developers and buy apps that you like. I don’t condone piracy. I’m not a white or black hat guy-thingy. Just wanted to show that even an amateur programmer can get through microsoft’s weak security. Microsoft should hopefully learn from this and fix vulnerabilities asap to protect developers.

Това са 3те програми, които са ви необходими. Когато имам време ще преведа инструкциите.

За момента не работи този метод. Надявам се скоро да изкарат нова версия на маркетплейса.

swiz
17.01.2011г., 13:41
Ето и 2 приложения работещи само за отключени телефони:


RingtonInstaller - добавяне на мелодии за звънене.AccentChanger - За добавяне на цветове на тайловете.


64219
64220

nuhi
17.01.2011г., 14:44
Може да се пазарува от тук. Това е сигурно, защото лично го правя.

swiz
17.01.2011г., 14:56
Може само с някои карти и то ако предоставиш адрес и телефон в една от поддържаните игри. Това е почти толкова незаконно колкото да пиратстваш приложенията, защото по този начин държавата не облага с данъци покупката и Майкрософт няма право да ти продаде приложението. Предполагам, че България няма да я има скоро в списъка на поддържаните страни.

nuhi
17.01.2011г., 15:03
Интересно, защо тогава като пазарувам от маркета ми облагата покупката с ДДС или VAT, както те го пишат и всичко е напълно законно. Например ако нещо струва 79 пени то на практика цената е 69 пени и 10 пени VAT. Освен тава цялата операция я извършвам с вируална българска кредитна карта.

totom
18.01.2011г., 09:31
Доста сложно ми се струва и ме е страх да не повредя телефона.Ако го преведете на български ще Ви бъда много благодарен!

kainy
22.01.2011г., 01:34
Незаконно е разбира се това което правиш ... пазаруваш от Англия ... не от България точка. Пазаруваш с тамушен адрес с тамушна карта какво законно видя в това :) Шом не|можеш да пазаруваш с българска карта в Евро в маркет плейса значи това което правиш е незаконно... дори вчера четох някакво такова изявление на M$ по въпроса :)

nuhi
22.01.2011г., 09:50
Понякога се чудя дали пиша на български или не, ако прочетеш ще забележиш, че кредитната карта е съвсем българска издадена от банка ДСК. Само че подари американската дискриминация към българите няма друг законен начин за пазаруване. Освен това транзакциите минават през Виза и всичко е по курса на деня лев/паунд. Това, че аз съм се сетил как да си купувам лицензиран софт по скоро трябва да радва собствениците на такъв телефон вместо да срадат, как да си ползват пълнофункционално телефоните.

kainy
22.01.2011г., 14:13
Ааааа, съжелявам не съм те разбрал, объркал съм се с друг пост в който някакъв пич беше с английска карта и твърдеше че пазарува оттук :) Пак извинявай не съм прочел моя грешка!

А освен това да те питам ти като си с българска карта (кредитна), какъв ти е региона на телефона, PC-то и на Zune-a защото специално за zune-a съм сигурен че като е с български регион не отваря маркетплейс, но за телефона не съм пробвал (think) ?

nuhi
22.01.2011г., 16:32
Другия пост вероятно също е мой, но и там съм обяснил за какво става дума, но все едно.
Номера е следния, трябва някой с английско IP (като не става през прокси сървър) да ти регистрира кредитната карта от англия не от тук, защото явно зуне прави проверка откъде се регистрира картата, и ако не е страна към която имат супорт не иска и да чуе. Т.е. мойта карта е ригистрирана от англичанин в англия, но с моя акаунт в зуне и с мойте данни, но неговия адрес за кореспонденция (все едно живея там), а тук съм за малко. За гадните америкаци е важно да са сигурни, че ще си получат парите, но поради "прекрасния имидж" на българия ние го д*хаме. Телефона ми е на автомат той сам си променя настройките според региона, където се намира. През РС-то неможеш да дръпнеш нищо, дори няма смисъл да пробваш. Тук зуне можеш да ползваш само за да си синхронизираш телефона и толкова.

totom
24.01.2011г., 20:18
Защо след като получа exe файла по пощата не мога да го отворя?Изписва ми че не е позволен.

nuhi
24.01.2011г., 20:24
Защото WP7 не ползва *exe, а ползва *.XAP

totom
25.01.2011г., 10:02
Благодаря за отговора,но как да конвертирам exe в xap?Има ли някаква програма за това,и какво е[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsPhone \ProxyPorts]“DeviceReg”=dword:000069C5?При Nokia всичко е толкова лесно а тук си е жива мъка.Започвам да се съмнявам че тая операционна система ще получи популярност за обикновения потребител.

nuhi
25.01.2011г., 11:09
Там е работата, че съпоставяш НОКИА с WP7, а не бива защото двете неща са различни. Все едно да искаш да отвориш *.ЕХЕ на АНДРОИД ще е същото. На windows 6.5 пък файловете са *.CAB, т.е. се оказва, че всяка операционна система ползва различни файлови разщирения. Едно мога да кажа аз съм много доволен от WP7, но и на мен ми отне известно време за да свикна.
Този ред който цитираш съм чел, че трябва да се добави в реджистри файла на РС-то за да може да разпознава отключен с шеврон телефон WP7.
Отностно новата ОС мисля, че ще се наложи и ще стане страхотна, защото от майкрософт са наляли доста пари в нея.

MegatroniC
25.01.2011г., 12:06
Към автора на темата:

Погледни в правилата точка 11 и си пооправи линовете в първия пост.

Иначе темата е добра, хвърлил труд, вземи я спретни както си му е реда. ;)

nikw
30.01.2011г., 00:30
Вас въобще пуска ли ви в маркетплейса, дори и за безплатните приложения, защото мен ме :ipma

totom
30.01.2011г., 08:57
Влизането в магазина е безпроблемно,както и тегленето на безплатни приложения,колкото до отключването на телефона четох, че методът с шеврон не е съвсем безопасен-касае гаранцията на телефона и работата на операционната система.Работи по други начини за отключване.

nikw
30.01.2011г., 10:17
Може ли да ми кажете през Зуна на ПС-то, как да влеза в маркетплейса :ops

totom
30.01.2011г., 10:33
През zune не е достъпен за нашия региoн, може само чрез телефона.

swiz
31.01.2011г., 11:01
Този метод, който съм постнал за момента не работи, защото Майкрософт са променили начина на адресиране на приложения и за момента не могат да се свалят. Надявам се да излезе нова версия на маркетплейса скоро. А за отпадането на гаранция не е вярно, защото винаги може да се заключи телефона все едно нищо не е било.

georgigunev
31.01.2011г., 14:09
Вече се появи и бг клавиатура за Windows Phone 7 - Native Keyboard-v2.3.0
Още е тестово приложението и ако някой иска може да го смъкне от XDA форума , като създателят му съобщава че е рисково и го правите на своя отговорност.

swiz
03.02.2011г., 15:06
Пробвах бг клавиатурата и работи перфектно. На LG Optimus 7 заменя испанската клавиатура. ;)

kainy
20.02.2011г., 20:44
Клавиатурата е съпер днес я пробвах и аз на Омнията :) Дразни ме само че има 2 начина за поставяне на клавиатурата (латиница/кирилица) и за преминаването от един на друг слагат стрелкичка ... и ако пишеш на латиница (както аз) трябва да минеш на другата клавиатура за да намериш "П" защото за го заместили с стрелката :)

П.П. За да имате Маркетплейс на Зуна си оправете региона на ПЦ-то ... защото вс сме на български, а в България няма ... т.е. сменяте региона си на US и на телефона също на US и всички апликации са ваши :)

Halo
24.02.2011г., 14:08
Гайда на на колегата е добър, но намерих малко по-подробно разписан, при братята руснаци, и го адаптирам и подобрявам леко, на "нашенски". Та:

FAQ
Системни изисквания към компютъра ви, преди да започнете:
- Инсталиран Microsoft .NET Framework 4.0 (http://www.microsoft.com/downloads/info.aspx?na=41&SrcFamilyId=0A391ABD-25C1-4FC0-919F-B21F31AB88B7&SrcDisplayLang=en&u=http%3a%2f%2fdownload.microsoft.com%2fdownload%2 f9%2f5%2fA%2f95A9616B-7A37-4AF6-BC36-D6EA96C8DAAE%2fdotNetFx40_Full_x86_x64.exe)
- Инсталиран Windows Phone Developer Tools RTM (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=201927) (в .ISO (да обяснявам ли как се отваря ISO?? :) формат - 467 мб.) + ъпдейт за тях (http://www.microsoft.com/downloads/info.aspx?na=46&SrcFamilyId=49B9D0C5-6597-4313-912A-F0CCA9C7D277&SrcDisplayLang=en&u=http%3a%2f%2fdownload.microsoft.com%2fdownload%2 f6%2fD%2f6%2f6D66958D-891B-4C0E-BC32-2DFC41917B11%2fWindowsPhoneDeveloperResources_en-US_Patch1.msp) (в .MSP формат - 127 мб. (тва са патч файлове)
- препоръчителен ОС на компютъра ви - Windows 7.

Как да отключите възможността за изтегляне на приложения, заобикаляйки Windows Marketplace, чрез използване на ChevronWP7?

1. Изтегляте ChevronWP7.zip
2. Разопаковайте архива.
3. Изпращате сертификата (*.cer файла) по имейл, на вашия телефон.
4. Отворете съобщението от телефона и кликнете върху ChevronWP7.cer. След като файлът се изтегли, отворете го.
5. Натиснете бутона "Install" (Инсталиране)
6. Свържете устройството си, към компютъра. Уверете се, че устройството не е заключено (т.е. слайдвате нагоре лок-екрана).
7. На вашия компютър, стартирайте ChevronWP7.exe, (ако използвате Vista/Windows 7, десен клик върху EXE-то -> Run As Administrator) чекнете двете отметки в диалоговия прозорец и щракнете върху Unlock (Отключване). Ако процедурата, случайно не мине както трябва, тогава погледнете списъка на решения по-долу.
Ето и обобщен видеотуториъл:
http://www.youtube.com/watch?v=3ozyq-PMD7g (http://www.youtube.com/watch?v=3ozyq-PMD7g).


Какво да направим, ако има грешка при свръзването на устройството с компютъра ?

1. Разархивирайте и след това, импортирайте прикачения .REG файл в регистъра на компютъра си.
2. Рестартирайте телефона си.
3. Затворете всички програми, които биха могли да използват порт 443, като например Skype или Trillian.
4. Уверете се, че устройството успешно се вижда и синхронизира с PC (Zune).


Какво да направя, ако отключването "изчезне" (уточнение - последните версии на Zune имат навика, да се опитват да ре-локват телефона при всяка синхронизация)?

1. За да коригирате тази грешка, отворете текстов редактор,файла 'диска на който ви е инсталиран Windows':\Windows\System32\Drivers\etc\hosts
(трябва в Windows да сте избрали да виждате скрити и системни файлове)

2. В края на файла, добавете следните редове:


127.0.0.1 developerservices.windowsphone.com
127.0.0.1 developerservices.windowsphone-int.com3. Запишете файла, затворете текстовия редактор и рестартирайте компютъра (или направете repair/refresh на мрежовите връзки на Windows)

3. За да избегнете
Уточнение 1:Естествено, всеки , който реши да се пробва, си поема и носи риска, ако иска да се отключи телефона си. Винаги е било, и винаги ще е.

Уточнение 2: Има потвърждение, че онзиденшния ъпдейт запушва, Шеврон експлоита (както беше потвърдено от самите разработчици, още Януари месец). Та тези инструкции и методика, са само за телефони, със stock/factory ROM-овете си. Няма да сработят на pre-NoDo и самото NoDo ъпдейти (което както шеговито се подмята по форумите означавало "NoDownload" :-D )

Уточнение 3: Може да има известни пропуски или неточности, в превода, метода, и прочее, моля колегите, с повече "човеко-часове" инвестирани в джейлбрейка, а и всички заинтересовани, да отбелязват и казват, ако има такива :)

Добавка 1: Ето, и полезен туулсет, който позволява, да браузвате, разглеждате и изтегляте XAP-ове директно от Maketplace-a.

Windows Phone 7 Desktop Marketplacehttp://ried.cl/mobile/files/wp7desktopmarketplace-last/setup.exe (http://ried.cl/mobile/files/wp7desktopmarketplace-last/setup.exe)

asenabv
02.03.2011г., 15:08
"Какво да направим, ако има грешка при свръзването на устройството с компютъра ?........"....e не става и не става...кво ли пробвах..и версията на софта е 7004, и не ще, и не ще...а преди 5 дена ставаше...
Има ли друг вариан за отключване освен с ChevronWP7?

Halo
02.03.2011г., 15:21
"Какво да направим, ако има грешка при свръзването на устройството с компютъра ?........"....e не става и не става...кво ли пробвах..и версията на софта е 7004, и не ще, и не ще...а преди 5 дена ставаше...
Има ли друг вариан за отключване освен с ChevronWP7?

Какво ще рече, "преди 5 дни ставаше"?
Няма други варианти, тва да не е баница с късмети. Ако си инсталирал ъпдейта - ънлока ти е заминал. Безвъзвратно, към този момент поне.

Инак ако не си - ето още няколко неща които да провериш:
- relationship статуса със Zune-то не трябва да ти е Guest. При Omnia-та това не беше, проблем, но е възможно при HTC да е - нямам представа. Така че пробвай.
- пусни TCPView (туул-а е някъде по сайта на Microsoft - Sysinternals) и погледни в колоната Local Ports, да нямаш стартирани сървиси, обръщения към сайтове, на HTTPS. Провери и за 443 - приложения които най-често създават проблеми - Skype, Trillian, XAMPP, и още няколко.
- опитай да ънлокваш с Airplane mode на On.
- телефона ти не трябва да "угасва" (дисплей/лок таймаута го направи поне на 5 минути) докато правиш ънлок.
- Изключи SIM PIN проверката, преди да ънлокваш.
- Погледни дали си правилно добавил сертификата.

sasho
02.03.2011г., 16:48
Благодаря за бързия отговор.Ще пробвам всичко.
Значи, преди няколко дни ставаше по описания начин.Като цяло много лесно преминаваше процедурата.Е, при всяка синхронизация си го отключвах и нямаше проблем.В един момент какво стана и аз не знам и вече не става по описания начин.Правя едно и също...и на лаптопа и на стационарния комп...все същото е.Четох за ъпдейта на ОС , със HTC Trophy съм и в момента ОС е с версия 7.0.7004.0 , ако му дам ъпдейт и ми казва че няма по нов ъпдейт. Някъде четох че 7008 бил най-новия и вече с него не става отключване.Ще пробвам съветите от по горе...ама честно казано хората с тия телефони (Windows Phone 7) сме страшни ентусиасти....поне засега. Дано по натам да се оправят нещата, не говорим само за пиратските приложения , а изобщо за телефоните от тези серии като телефони.

Halo
02.03.2011г., 16:56
:) Има неща за добавяше и полиране, но Майкрософт наливат много кинта в тая мелница в момента, така че нещата ще вървят напред. С риск да прозвуча като стар грамофон - подобна беше ситуацията със Айфон-а през 2007-ма. Дори реално, тук старта на ОС-а е с много повече налични отколкото липсващи неща, като при Айфона през 2007-ма. Аз лично съм прилично доволен от това което е налично, с уговорката, че наистина има неща които ми липсват и дразнят леко :)
И разбира се, отваряне на Маркетплейса за всички региони, и намаляне на цените (което ще стане според мен от самосебе си, със "сгъстяването" на потребителската база) ..
успех с проблема ;)

sasho
14.03.2011г., 23:26
А ето още едно работещо решение за предпазване от Relock . Ако на някой му се занимава да го преведе, че сега нямам време


Go to this folder, then error should come up when up tap DeviceReg..itll still open
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DeviceReg]

Click 3 dots on bottom and select new value

For Value Name put:

PortalUrlProd
Leave the value data blank
Click Ok

Do again, for value name put:

PortalUrlInt
Leave value data blank
Click ok

Exit out of registry editor and reboot phone again, then Sync your phone with zune...should not relock

asenabv
15.03.2011г., 02:10
Благодарности на Сашо. Trophy-то вече е на 6.
Ако някой си е качил ъпдеита и не му се отключва вече телефона, ROM-ве за Trophy от тук [11 ROMs]Windows Phone 7 Branded ROMs for Spark, U/D on 7.03.2011 by ansar. - xda-developers (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=924333) .Флашвате и сте с 7004 пак. За дебрандиране вижте тук: xda-developers - View Single Post - XMAS Special : Free WM7 goldcard (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=10283329&postcount=32)

salatasmeze
17.03.2011г., 23:22
Клеги, Отключих си телефона. Имам проблем регистри хака. Не виждам телефона в моя компютър. Като кликна върху файла ми казва че всичко е ок а след това не виждам файловете в телефона. След няколко влизания в Зуне ми се ошашави комра и го преинсталирах. УИНДОУС 7 Ултимейт 64 бит. Ако можете дайте съвет.

maptu4a
19.03.2011г., 01:02
Аз съм с LG Optimus 7 E900
Os version: 7.0.7008.0
Направих ънлок(jailbreak) с чеврон и скоро ще пусна туториал как става това...

martinski:Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата (http://www.smartzona.net/showthread.php?p=1461#post1461)!!!

martinski,СЛУШАМ ШЕФЕ!!

iv4os
23.03.2011г., 20:30
Хора помагайте, направих всичко и не|мога да си отключа моцарта, просто искам да попитам има ли значение, с каква операционна система е компа? Даите някакъв съвет. Благодаря предварително :)

Halo
24.03.2011г., 13:11
@iv4os: Толкова си изчерпателен, че направо нямам думи? Какво е това "Всичко" което си направил, та да не става? Дай повече информация, ако искаш да получиш точен отговор.
Колкото до ОС-а на компютъра, за препоръчване е 7-ца - версията и платформата, нямат значение, или аз поне не съм забелязал дотук да има. но SDK-тата, така или иначе няма да се инсталират на XP.

veidar31
25.03.2011г., 22:52
Здравейте колеги аз съм нов член на форума наистина доста добреподнасяте информацията но аз явно съм прост или незнам какво вече.Питанетомие за htc mocart сложих си сертификата на тела как да разбера че е отклучен като дам на програмката ChevronWP7 ми пише че нямам връска с кабела на зунето ми го намира като сложа кабела кам тела нищо не се случва гледам на клипа дава да се пише код ама на мен неми дава пробвах на xp и на win 7.

spgi
25.03.2011г., 23:07
@veidar31-Виж в setings-about с коя версия си на софттуера, ако си с по-вискока от 7.0 (7004) трябва да го върнеш обратно на 7004. Търсиш ром с тая версия и четеш, за да не го прецакаш.
Също така в Zune-то виж дали имаш бекъп, ако си правил ъпдейт за да го върнеш пак на 7004.

veidar31
26.03.2011г., 07:47
7.0.7004.0 това ми|е версията.

iv4os
26.03.2011г., 15:41
@Halo: Ми всичко което е опоменато по горе в темата, качвам на телефона през имайл сертификата, преминавам в самолетен режим, махам предпазната стена на компа, спирам антивирусната, канектвам телефона, свързвам се с зуне и след което отварям екзето през рун ас администратор и пак не става :) Лощото е че версията на софтуера вече е 7008 и незнам как да я върна, пробвах с ресетване но не стана :) Та сега наезнам жецхе какво да правя. Компютъра ми е с операционна система ХР и за това питам дали е от това? Ако някои мойе да даде съвет ще съм благодарен

spgi
26.03.2011г., 22:47
и пак не става Лощото е че версията на софтуера вече е 7008 и незнам как да я върна, пробвах с ресетване но не стана Та сега наезнам жецхе какво да правя. Компютъра ми е с операционна система ХР и за това питам дали е от това? Ако някои мойе да даде съвет ще съм благодарен

Навсякъде хората пишат, че ако не си намериш оригинален ром със старата 7004 не може да го отключиш. Трябва да изчакаш. В момента, готвят ромове със Nodo ъпдейта, който излезе вчера и сигурно ще намерят решение за отключване, но трябва да се изчака.... или си търсиш стар ром с 7004 за твоя покет.

iv4os
27.03.2011г., 09:35
Отключих го, но не на моя компютър и не с моя Windows XP. Стана, отключи се но на компютър с Wndows7, стана от първия път, нищо че е с версия 7008. Хора мерси много за информацията. Сега само не ми стана ясно как да направя така, че да не се заключи пак при следващо свързване с зуне?

sasho
27.03.2011г., 09:49
Ами естествено, че на ХР не става! Не можеш да инсталираш Windows Phone Developer Tools на ХР доколкото знам.

spgi
27.03.2011г., 14:23
Ами естествено, че на ХР не става! Не можеш да инсталираш Windows Phone Developer Tools на ХР доколкото знам.

Става, става, ето линк в dox.bg на пачнатата версия за WinXP (http://dox.bg/files/dw?a=efe21195ac) phone develepoers! По време на инсталацията си иска приложенията които ги няма, като NetFrameWork 4.0 (http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9cfb2d51-5ff4-4491-b0e5-b386f32c0992&displaylang=en) и още нещо беше...... aaaaa, стартирате cmd.exe и пишете: "setup.exe /web" иначе не става!

iv4os
29.03.2011г., 20:10
:brf@spgi: Просто много мерси човече, всичко стана идеално. Отключи се на WinXP и с версия на телефона 7008. Много много мерси за инфото

kran74
29.03.2011г., 21:41
Може|ли по-подробно как става и какво къде се пише?

iv4os
29.03.2011г., 22:08
Изтегляш си пачнатата версия и като отвориш разархивираната папка, вътре има шорткут със следното име"Command Prompt" рънваш го и там пишеш "setup.exe/web" и работата е готова:) Можеш да продължиш с Chevronwp7 към отключване на телефона :)

kran74
29.03.2011г., 22:10
Мерси ще пробвам.А след това стартирам ли ексето

iv4os
29.03.2011г., 23:01
След като го изпишеш натискаш ентер и се стартира инсталацията

sasho
30.03.2011г., 18:55
Абе нещо се мъча с едно Trophy и неще и неще да се отключи. На този лаптоп отключих два такива телефона и третия неще. С версия 7004 си е и след като натисна "Unlock" в Chevron пак ми изписва грешката за връзка с USB или да стартирам Zune. Вече не ми идва нищо на акъла какво да го правя. И на друг компютър с ХР опитах и пак същото. Дайте съвет

dominge
31.03.2011г., 11:17
Ще дадете ли съвет. Тука се мъча с един моцарт. Инсталирам пачнатата версия след това включвам да се инсталират фрамелорка и т.н. включвам си зуне след това чеврона давам ънлок и ми пише че трябва да си свържа тела с USB и да включа зуне, а то е вече включено и тела е свързан.
И версията ми е 7.0(7390)

Halo
31.03.2011г., 11:30
Вярно че не е уточнено никъде в темата, но може би защото се подразбира от само себе си. Та цитирам7.0.7390.0 - "NoDo" update (copy/paste, performance improvements, market search, etc.).


Все още решение за този ъпдейт няма. Има нещо което се доближава до идеята, на този етап основно за LG-тата. Но реален солюшън все още няма. А може и да няма, ако никой сериозен не се захване.

kran74
31.03.2011г., 11:53
Вижте,това не съм го пробвал,защото не съм със NODO-http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?f=82&t=45230

Как да вмъкваме линкове в тема! (http://www.smartzona.net/showthread.php?t=21297)

maptu4a
31.03.2011г., 12:09
Не мога да стигна до НоДо ъпдейта..Аз съм с LG E900 Optimus 7 и версия на ОС: 7008 .. Оператора,който използвам е виваком и през зуне ми казва,че телефона ми използва последната версия (7008) .. Кажете как да ъпдейта до НоДо ? Благодаря предварително!

kran74
31.03.2011г., 12:14
Пробвай това http://wpcentral.com/easy-hack-forces-nodo-update при мен не се получи и так не разбрах защо,затова ще изчакам


Как да вмъкваме линкове в тема! (http://www.smartzona.net/showthread.php?t=21297)

nuhi
31.03.2011г., 13:13
При мен се получи перфектно, стана от 1-вия път. Вече съм с NoDo-то.

totom
31.03.2011г., 13:48
При мен на Samsung Omnia стана безпроблемно,само че броих до десет преди да изключа интернета.Към Vivacom съм.

dominge
31.03.2011г., 16:30
А за такива,които вече сме си качили ъпдейта 7390,остава само да чакаме.

salatasmeze
31.03.2011г., 19:35
kran74 Пробвай това http://wpcentral.com/easy-hack-forces-nodo-update при мен не се получи и так не разбрах защо,затова ще изчакам.
При мен колега се получи. Благодаря ти! Важно е да налучкаш момента на спиране на нета. Пробвай смело. Аз го направих след 9 опита.:brf.

maptu4a
31.03.2011г., 23:42
За какво спиране на нета си говорим? Аз като свържа телефона към РС-то и пусна от настройките на Зун да провери за ъпдейти казва,че телефона ми е с версия 7008 и няма по-нов ъпдейт от този..Незная защо все още не мога да ъпдейтна до НоДо..На виваком съм..Моля,помогнете ми да ъпдейтна до НоДо..Благодаря на всички предварително за отделеното време!

salatasmeze
31.03.2011г., 23:57
Колега, прочети какво пише като отвориш линка който е постнал колегата. Описано е как да стигнеш до ъпдейта с малък трик. На Английски е. Има няколко точки които трябва да спазиш.:opsПри мен се получи. Телефона ми си остана отключен прословутото копи-паст е на лице и е малко по бърз. Ето това направих:

1 Стартираш Зуне.
2 Изключваш ( Data connection) и WIFI на телефона.
3 Свързваш телефона с компютъра през (USB)
4 Стартираш търсенето на ъпдейт в Зуне.
5 След около 3 сек прекъсваш интернета на компютъра. (Дърпаш му кабела или му спираш безжичната)
6 Зуне трябва да намери NODO ъпдейта. Кликваш ОК.
7 Пускаш отново интернета към компютъра и ъпдейтваш.
Звучи странно ,но работи. Важното е да налучкаш момента на изключване на нета. При мен се получи.
Действително са 3 сек ама не ги улучваш от първия път. Все пак е техника.
Не се отказвай веднага.
Дано съм допринесъл с нещо към труда на kran74.
Айде и със здраве.

dominge
01.04.2011г., 00:40
Може ли да попитам как да си върна маркетплейса в зуне, защото нещо ми изчезна.

dominge
01.04.2011г., 12:36
Аха разбрах що не ми изкарва маркетплейса трябва в контролен панел-->регион и езици да е на "U.S.".

erevanski
02.04.2011г., 00:24
Момчета имам 1 въпрос - това отключване до какво води - до достъп до апликациите в маркета ли, или ще мога да инсталирам приложения и от компа /
Въпрос 2 - ако се рена в Windows Live ID и получа от там достъпа до апликациите в маркета, ще мога ли да инсталирам програми и от компа ?
Въпрос 3 - този метод работи ли с HTC HD2 с WM7 ?
Въпрос 4 - може ли линк за драйвера Zune, че ми писна да го търся и не мога да го намеря (май съм дезориентиран) :D ?

spgi
02.04.2011г., 11:25
По точка 1. Инсталираш от компа и имаш достъп до апликациите, но не директно прерз Зуна, а през допълнителна програмка (http://ried.cl/mobile/files/wp7desktopmarketplace-last/setup.exe), която ги смъква и ги вкарва в телефона ти.
По точка 2. Пишеш пътя в програмата от точка 1 и дърпаш ( но не съм пробвал, пишат, че на някои не става)
По точка 3. HTC HD2 е велико устройство и работи, но засега чакаме ром с НОДО ъпдейта за да се логнем в Маркета.
По точка 4. Zune (http://www.zune.net/en-ww/downloadsoftware.htm) не е драйвер, а програма...

erevanski
02.04.2011г., 11:45
Мерси приятел, аз за сега съм със NAND ROM и има много бъгове, но се надявам да се опрви с този NODO update .
А този Zune явно не можех да го намеря, защото в Google цъках Windows Phone 7 zune driver free download :D

euphoriaaa
03.04.2011г., 17:23
Привет , колеги ! Аз съм с Моцарт и от 3 дена се опитвам да го отключа на моя комп. който е с ХР , но никакъв успех . Правя всичко написано по-горе и стигам до момента в който рънвам ексето на шеврона давам ънлок но ми исписва че няма връзка с USB i Zune . Проввах и на друго PC с windows7 и пак стигам до там . OS версията на телефона ми е 7.0.8 . Моля помогнете !

dominge
07.04.2011г., 15:42
Излезнал ли е някакъв начин за отключване на "WP7" след "NoDO" ъпдейта.

spgi
07.04.2011г., 15:49
май това (http://wmpoweruser.com/update-your-windows-phone-7-device-using-simple-tool/) трябва да е, ама с HD2 не можем го пробваме, чакаме НоДо за нас....

stef4ogot (http://www.smartzona.net/member.php?u=1355) :Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.smartzona.net/showthread.php?t=610)!

Halo
07.04.2011г., 16:33
Излезнал ли е някакъв начин за отключване на "WP7" след "NoDO" ъпдейта.

http://tinyurl.com/3sthbaw
(http://tinyurl.com/3sthbaw)

Как да вмъкваме линкове в тема! (http://www.smartzona.net/showthread.php?t=21297)
(http://tinyurl.com/3sthbaw)

euphoriaaa
09.04.2011г., 22:44
Моля , кажете на ХР има ли начин да се отключи телефона ?

sasho
10.04.2011г., 19:09
Моля , кажете на ХР има ли начин да се отключи телефона ?
Айде да прочетеш темата преди да задаваш въпроси! Точно на 5-та страница пише

attb
01.05.2011г., 01:41
аз този системен регистър описан в точка 1 го нямам накакви идеи ??

sasho
01.05.2011г., 14:19
В коя точка 1 ?

attb
01.05.2011г., 15:42
Ами във тази
1st Edit this registry key on your computeur:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsPhone \ProxyPorts]“DeviceReg”=dword:000069C5

За това незнал дали съм го направил, инсталирах си ChevronWP7.reg файла. Сега имам друг проблем вижте какво ми се появи (приложил съм снимка). По едно време чеврона тръга цъкнах двете отметки дадох unlock и пак дава същата грешка ?? А сега дори и не може да се покаже чеврона ?? Моляви помогнете ми.

attb
01.05.2011г., 15:45
Опс снимката забравих. Извинявам се :ops

kran74
02.05.2011г., 10:33
И аз се мъчих да го отключа на XP,но не стана,отключих го на vista или win7,става без проблем.

markata
03.05.2011г., 00:33
И при мен е така.

sasho
06.05.2011г., 00:42
Сега имам друг проблем вижте какво ми се появи (приложил съм снимка). По едно време чеврона тръга цъкнах двете отметки дадох unlock и пак дава същата грешка ?? А сега дори и не може да се покаже чеврона ?? Моляви помогнете ми.
И при мен е същото на уин7. Никой ли не знае защо е така ?

Halo
06.05.2011г., 15:39
Защото просто не работи на XP..

sasho
06.05.2011г., 16:41
Защото просто не работи на XP..
Извинявай, ама четеш ли какво пиша ?

Halo
12.05.2011г., 13:30
Спри всичко което отваря секюр-сокет портове (https:// и 443 TCP и UDP най-вече). Това включва разни му там месинджъри, най -вече Скайп, Трилиан и подобни.

sasho
12.05.2011г., 16:50
Ами всичко съм изключил. Отключил съм два други телефона на същия лаптоп, но преди месец. Нищо не съм променял по уин-а.

dimecabg
10.06.2011г., 11:54
Здравейте, и аз имам същия проблем,пробвах и на XP и на WIN7 но и на мен ми излиза същото като на attb от 74 пост.Ако може ниакой да помогне :vn

kran74
10.06.2011г., 12:15
С коя версия си на телефона

dimecabg
14.06.2011г., 15:14
7.0.7392.0

kran74
14.06.2011г., 23:37
С тази версия на софта няма отключване поне за сега

attb
15.06.2011г., 19:43
А за 7.0.7390.0 има ли надежда ?

kran74
15.06.2011г., 22:08
Само с тези две версии може да бъде отключен 7004-7008.Или по този начин http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?f=82&t=47398

Halo
16.06.2011г., 17:15
Можеш да си "прехвърлиш" ънлока за 7390, чрез малко регистри туйкове. И работи. За съжаление собствениците на Samsung устройства сме преебани, понеже ъпдейта който се пуска на нас е 7392, който "решава" и този проблем, като блеклиства 9-те по-известни из Интернет сертифката, благодарение на които телефона оставаше dev-unlocked.
После ако ми остане време, ще разпиша как да запазите джейла до 7390 или можете да потърсите из нета, има доста сносни туториъли. (аз лично съм със 7008 поради горната причина).

attb
12.07.2011г., 21:16
Имам следния проблем. Когато давам двете отметки на шеврона давам ънлок и ме изхвърля от програмата ? Моля ви помагайте. С версия на софта 7004 съм.

kran74
13.07.2011г., 10:43
Преинсталирай зуна спри фаерлола спри анти вирусната програма спри нета и към компа да е включен само телефона.И направи ъпдейт на WPDT програмата

attb
13.07.2011г., 11:10
WPDT програмата ?

kran74
13.07.2011г., 11:52
Microsoft windows phone 7 developer tools трябва да го инсталираш на компа задължително

Halo
13.07.2011г., 12:09
Трябва да си инсталирал също така Windows Phone Tools SDK-тата с ъпдейтите им. И за предпочитане да си на Vista/7, а не на XP.

attb
13.07.2011г., 13:19
Всичко това го имам инсталирано без Windows Phone Tools SDK-тата. С Windows 7 съм.

attb
13.07.2011г., 15:27
Сега съм с 7004 когато го отключа (успешно и приложа регистрите против повторно заключване) и започна да го ъпдейтвам до 7008 после до 7390 или 7392 интересно ми е дали ще се заключи ?

kran74
13.07.2011г., 15:50
Не ако си направил всичко както трябва.Намери си това Prevent Relock.xap то е за телефона

attb
13.07.2011г., 16:55
А ако сложа unlockit.xap, казаха ми че било само за htc като в моя случай.

---------- Предходен коментар публикуван в 15:48 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:55 ----------

Ако променя само регистрите има ли вероятност да се заключи ?

attb
19.07.2011г., 14:50
Хмм при мен тези "PortalUrlProd"=""
"PortalUrlInt"=""
не пресъстват. Телефонът ми e HTC 7 Trophy (софта ми е 7004 и успешно отключен с шеврона). Като сложа телефона под самолетен режим и след това го вържа с компютъра пак се заключва ? Инсталирах на телефона unlockit.xap и Prevent Relock.xap, но нищо не помага пак се заключва. Потърсих в xda малко инфо как да го оправя да не се заключва пак и намерих това WP7 Hacking for Beginners - Chevron, Theming, Ringtones, Registry, MMS/Data - Page 4 - xda-developers (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=938106&page=4) вижте в 40 пост. И това пробвах, но пак без резултат. Някакви идеи ?

kran74
19.07.2011г., 16:13
Сега с кой софт е телефона.Щом си го отключил с 7004 и ако си го ъпдейтнал до 7392 трябва пак да инсталираш сертификата на телефона

attb
19.07.2011г., 17:06
Не съм ъпдейтвал. Не смея да го вържа с комютъра, защото пак ще се заключи.

---------- Предходен коментар публикуван в 16:05 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:06 ----------

В момента съм с 7004.

kran74
19.07.2011г., 17:22
защо мислиш,че ще се заключи,какво ти показва?

attb
19.07.2011г., 17:51
Ами защото винаги се заключва когато го свържа.

kran74
19.07.2011г., 17:57
Това е от зуна,сега не мога да се сетя,но се променяха регистрите на зуна.

attb
20.07.2011г., 02:15
Оправих се. Вече не се заключва. Сега остава и да го дигна до 7390/7392 без да се заключи. Помощ !:vn

z0mb1e
10.09.2011г., 20:10
Здравейте,
скоро си сложих WP7 на HTC HD2, звънях на Microsoft, дадоха ми активационния ключ и активирах телефона. До тук добре, но не съумявам да отключа телефона по начините с Chevron. Когато пробвам каквото и да било свързано с chevron, tom xap installer и тем подобни ми изписва, че не съм свързал телефона с компютъра а иначе през това време е синхронизиран със Zune. Да не би да е от версията на Windows Phone която съм сложил а тя е 7720 :dbb

polina711
27.09.2011г., 16:56
zdraveite az sam nova i imam problem s tel samsung 8700 blotota ne se razpoznava s drug tel kazaha mi che samo sas sebepodobni
taka li e i kak da si kacha muzika plsss pomognete neznam kade da pisha:))))))))))
:D :D

maria84111
04.10.2011г., 19:52
Някой може ли да помогне със отключването??? Samsung Omnia 7 имам и ChevronWP7 не работи :(:(

Halo
04.10.2011г., 20:06
Мария, версия на софтуера? Ако си с по-висок от 7004 или 7008, (примерно 7392, 7720) на този етап хода ти е да се ресторне телефона до сток (7004), да се отключи, да се запази "ънлока" и поетапно да се актуализира до 7720 - Манго.

maria84111
04.10.2011г., 20:35
Версията ми е 7.0.7008.0 Някакви идеи?

ivf1reising
18.10.2011г., 21:10
Ще има отключване с Chevron koeто ще струва 9 $. Отключване на смартфона ще дойде със специален ключ, който ще се предоставя на принципа на един смартфон - един от ключ. Освен това,Ключът ще бъде инсталиран на смартфона със специален "Desktop" приложения. За да се регистрира потребител в системата трябва ChevronWP7 LiveID, което момчетата обещават, че няма да използват за собствените си цели.Освен това, ако промените смартфона, тогава ключът може да се пререгистрира на другото устройство. http://www.youhtc.ru/2011/10/chevronwp7 ... more-40360 2thumbsup

Прочети т.11 от правилата!

Halo
18.10.2011г., 22:42
Ще има отключване с Chevron koeто ще струва 9 $. Отключване на смартфона ще дойде със специален ключ, който ще се предоставя на принципа на един смартфон - един от ключ. Освен това,Ключът ще бъде инсталиран на смартфона със специален "Desktop" приложения. За да се регистрира потребител в системата трябва ChevronWP7 LiveID, което момчетата обещават, че няма да използват за собствените си цели.Освен това, ако промените смартфона, тогава ключът може да се пререгистрира на другото устройство. http://www.youhtc.ru/2011/10/chevronwp7 ... more-40360 2thumbsup

Умря циганката. Дай да седим, докато това прословуто отключване дойде. Освен тва е много субективно, понеже новата имплементация ще е само за подписан код и приложения които не използват ID_CAP_INTEROPSERVICES, което свежда бройката на такива приложения, до бройка близка до абсолютната нула.

---------- Предходен коментар публикуван в 21:41 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 21:42 ----------


Версията ми е 7.0.7008.0 Някакви идеи?

Идеи има, но ще е е малко по-лесно да ги сподеим, ако случайно си кажеш модела на устройството...

kran74
04.11.2011г., 22:40
Ето го отключването https://labs.chevronwp7.com/

martinski: Директни линкове и картинки към и от официални сайтове са забранени! Такива могат да бъдат използвани САМО през безплатни хостове. Всички останали линкове се вмъкват по начинът описан ТУК!!! (http://www.smartzona.net/showpost.php?p=103017&postcount=1)

ivf1reising
15.11.2011г., 20:59
Аиде бе някой най после не е ли купил този прословут ключ и да каже колко приложения могат да се инсталират

Halo
15.11.2011г., 21:03
Не виждам смисъл просто от тоя ключ, а при все че един малък тийм сме и разработваме две три приложения към момента. Оглеждаме си опциите, все още не смятам, че това ни дава кой знае какво. Особено е заприложения които използват com_lock_interop.
Всеки сам да си преценя, парите не са много, има FAQ на сайта, ние засега си ползваме "нелегалния" метод :)

ivf1reising
01.12.2011г., 19:59
Четеики по форумите които си е купил ключа за отключването позволява на телефона да бъдат качени до 10 неофициални приложения.Не са успяли да качат файл мениджър и програма за промяна на цвета на тайловете. Вероятно това са Interop unlock приложенията, които не се поддържат от платената версия на шеврон-а.

Halo
01.12.2011г., 20:45
Четеики по форумите които си е купил ключа за отключването позволява на телефона да бъдат качени до 10 неофициални приложения.Не са успяли да качат файл мениджър и програма за промяна на цвета на тайловете. Вероятно това са Interop unlock приложенията, които не се поддържат от платената версия на шеврон-а.

Точно така. :)

kladnitsa
09.01.2012г., 20:20
Колеги и аз не мога да си хакна телефона чрез Chevron.
1: Телефона ми е закупен отключен от щатите.
2: Сега си пратих на емайла на шеврон сертефиката, пускам аз после с десен ботон рун лайк админ и ми изписва, че телефона не е свързан със Zune, а той на практика не е така свързан е и не иска и не иска.
3: Искам да си кача някъква програма на компютъра да мога да си свалям приложения от интернет и после да си качвам на телефона, пробвах и с Tom Xap или нещо от сорта , но уви пак не стана

Благодаря предварително колеги.

Halo
09.01.2012г., 23:04
Инсталирал ли си Windows Phone SDK-то, и спрял ли си всичко което е на https (в частност сервизните портове - 80,139 и т.н.) примерно Skype?
Телефона не трябва да е локнат, и препоръчително спри SIM Pin / security -то също.

kladnitsa
09.01.2012г., 23:33
Премахна пин-а, изключих мозили, скайпове и теймподобни работи и пак продължаваше Зуне-то да ми казва, че не съм свързал телефона със Зуне и прочие и не искаше го отключи Chevron-a. И това го пробвах и пак не става да качва тея XAP файлове на телефона нз защо :Д.
Благодаря ще продължавам да се мъча, ако имаш други идеи съм благодарен да ги чуя.

Halo
10.01.2012г., 02:10
Това не е просто програма, това са средствата за разработка на Microsoft, за WP7. Коя точно версия се опитваш да ънлокнеш?? Шеврона работи само за 7004 и 7008 ..

---------- Предходен коментар публикуван в 01:08 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 01:10 ----------

Steps for unlocking:

Install Windows Phone 7 Developer tools. This will require a reboot at the end.
Email the "ChevronWP7.cer" file to your Windows Phone 7 device.
Open the email, tap on the attachment to download it. The icon will turn into a shield, tap again to get a new dialog. Press "Install" then OK.
Put your WP7 Phone into airplane mode (Settings>Airplane mode>Slide the toggle to ON)
Double click the ChevronWP7.reg file on your computer. A prompt will open up asking if you want to write this to your registry. Press Yes to continue, then OK at the end.
Open TCPView. (tcpview.exe inside of the downloaded archive) Click on the heading marked "Local Port" until the arrow next to it is pointing up.
Look on the Local Port column for any entries labeled "HTTPS". These programs MUST be closed for Chevron to work properly. Common culprits are Skype, and XAMPP. Use Task Manager (CTRL+ALT+Delete) to ensure they are closed if you run into issues.
Connect your phone to your PC via USB cable. Open the Zune software if it is not already open, and wait for it to finish syncing.
Open your Zune software and go to the Phone page, and make SURE you don't see anything that denotes that you are in a "Guest Sync" relationship with the device. It needs to be the primary computer the phone is synced with.
Unlock your phone and leave it at the home screen. Make sure the phone does not go to sleep after this.
Open ChevronWP7.exe. It should be running as administrator. Check both boxes, and press Unlock.
Cross your fingers, and you should be up and running on a developer unlocked device! (The Unlock button will change to Relock in Chevron if this is successful)


If you receive the error "Phone is locked with a PIN", it means your phone was locked when the fix was being applied. Make sure to unlock your phone (so you can see the live tiles) BEFORE pressing the unlock button.

kladnitsa
11.01.2012г., 15:36
Нямам си и на идея какво точно версия ми е телефона колега.Сега ще ти напиша какво точно пише в инфото на омнията:
Carrier: Orange
Sof: WP 7.5
OS version: 7.10.7740.16
Firmware revision number: 0222.11.8.5
Hardware .....: 3.15.0.4
Boottloader version: 5.8.1.9
Chip SOC version: 0.36.2.0
MAC i SIM ID предполагам , че не ти трябват :P
Сега ще се опитам да ги направя тези неща, аз се пробвах поне 20 тина пъти и от други места пишейки същото, но не стана, може би нещо не съм с 7004 7008 версия на РОМ-а и сигурно в това е проблема.
Благодаря предварително.

Halo
11.01.2012г., 18:04
Мда, трябва да даунгрейднеш до 7004 stock (тва е базовата версия там където ти пише 7.10.7740.16), в момента си със 7740 a.k.a Mango Update 1 а има и по-нов, и да почнеш отключването от там, и да го запазиш чрез COM Interop unlock-а преди да ъпдейтнеш към 7738/7740

kladnitsa
11.01.2012г., 22:19
Благодаря колега, сега ще се разстърся да си смъкна версията на софтуера и ще пробвам отначало.
Аз обаче успешно мога да се похваля, че освем да си бъгна телефона друго не успях, не мога да го върна в 7004, а сега е 7720.68.
Какво да правя, че вече си затрих половината неща от телефона и пак не може да се върне до край със Зуне-то. Там има опция само за връщане, но частично , а не изцяло чак до 7004.

algor
01.03.2012г., 01:01
http://www.megaupload.com/?d=DHJEI96F
Това е единственото решение за България, защо в близките години няма да може да се пазарува от тук.От следващия месец българските потребители на телефони, задвижвани от мобилната операционна система Windows Phone, ще получат право да купуват продукти от съответния магазин за приложения. България, заедно с още 27 други държави, получава пълен достъп до услугите на Windows Phone Marketplace, пише в официалния блог на Microsoft.

Когато нововъведението влезе в сила държавите с пълна поддръжка на магазина за приложения ще станат общо 63 на брой. Заедно с нас, в списъка с новите членове са още Хърватска, Турция, Румъния и Словакия. Забелязват се и екзотични пазари като Ирак и Виетнам.

С мартенското разширение на Windows Phone Marketplace потенциалните купувачи на приложения от магазина ще се увеличат с 60%. Това ще стимулира разработчиците да обръщат повече внимание на платформата, защото аудиторията, до която биха могли да достигнат се разширява значително.

Правилата в магазина за приложения вече са актуализирани, за да са в синхрон със законодателствата на новите държави, които получават достъп до предлаганите комерсиални продукти.

Едновременно Microsoft пуска и нов инструмент за разработка на Windows Phone приложения, който позволява на програмистите да създават продукти, които могат да вървят добре дори на устройства със само 256 мегабайта оперативна памет.

http://www.kaldata.com/68178/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D 0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2-Windows-Phone-Marketplace-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.h tml (http://www.kaldata.com/68178/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D 0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2-Windows-Phone-Marketplace-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.h tml)

kladnitsa
01.03.2012г., 12:01
Благодаря колега за отговора, аз обаче вече се предадох и минах на Android доста по-удобен е за работа от към приложения и лесно се качват от нета. Но иначе да ти кажа цикли Андройда, заразлика WP, който за 4 месеца 1 път не ми беше зациклил.

blind88
27.07.2012г., 18:19
Здравейте , какво става няма ли начин да се отключат телефоните с по нова версия аз съм с 8773

tisho77
08.12.2012г., 20:29
Здравейте!Незнам дали е тук мястото,но искам да си купя lumia 800 от Глобул.Ако след това телефона се отключи ще може ли да се ползва с карта на Мтел?Извинявам се ако мястото не е тук за въпроса ми!

nasence89
18.12.2012г., 17:42
Някой да е отключвал Лумия 900 ? Пробвах всякакви варианти и все ми показва че телефона не е свързан със zune, Със XP съм на компютъра..

stifler1974
18.12.2012г., 21:30
И аз имам същия проблем на Лумия 610. За сега май няма решение, особено ако тела е ъпдейтнат.

stoianeminem
17.04.2013г., 17:26
Колеги четох доста за отключването на телефони,но не можах да разбера с коя програма става най лесно и сигурно.Имам лумия 800 която се ъпдейтна при свързването и с компютъра,дали ще е възможно да се отключи,за да и качвам приложения от ПС.

akademika
09.06.2013г., 12:30
Здравейте, старателно изчетох тук пък и другаде, за свързване на "лумия-900" с компа. При мен не става. Инсталирах, Нокия каре suite, Zune, даже и свалих от сайта на нокия Nokia_suite....
Инсталирах всички възможни драйвъри, които успях да изровя и не, та не... При подключване тела към компа, неизменно изписва "едно от usb устройствата не е разпознато" И в диспечерът на устройствата, неизменно си стои жълата въпросителна...... Разтаратирах поне 10 пъти
Четох, че и друг колега е имал същият проблем, но го е преодолял, само дето е забравл да сподели как.......
Та ще съм благодарен, ако някой сведущ, може да помогне....

akademika
11.06.2013г., 09:07
Здравейте, старателно изчетох тук пък и другаде, за свързване на "лумия-900" с компа. При мен не става. Инсталирах, Нокия каре suite, Zune, даже и свалих от сайта на нокия Nokia_suite....
Инсталирах всички възможни драйвъри, които успях да изровя и не, та не... При подключване тела към компа, неизменно изписва "едно от usb устройствата не е разпознато" И в диспечерът на устройствата, неизменно си стои жълата въпросителна...... Разтаратирах поне 10 пъти
Четох, че и друг колега е имал същият проблем, но го е преодолял, само дето е забравл да сподели как.......
Та ще съм благодарен, ако някой сведущ, може да помогне....
При мен се оказа кабелът. Сложих тоя от таблета и връзката си стана
cheers:)

nasky
01.01.2014г., 16:15
Този метод за отключване на приложенията работи ли още?