Вижте пълната версия : МТЕЛ МАФИЯ!!!!!!!!!!bo6o
22.07.2010г., 15:54
Еххх, директно на въпроса.
Шест дена преди да ми излезе фактурата за периода минах на СърфИТолк, и при подписването ми казаха че планът ще се активира до 2 часа. До този момент, а и после, сметката ми си беше 2лв, освен абонаментната такса. Питах - ще трябва ли да плащам допълнително в този случай - отг. НЕ.
Днес е щастливият ден, в който ми идва смс-а със сумата за плащане. И познайте - няма някакво разпределение на сумата за абонаментните такси по дни, ами ЗА ШЕСТТЕ ДНИ НА НОВИЯ ПЛАН, ДЪЛЖА 20ЛВ АБОНАМЕНТНА ТАКСА. Сами преценете какви изводи да си извадите от този случай.
Аз вече пуснах жалба в КЗП и отивам да се разправям на място, ако не днес, то утре.:grr:grr:grr:grr:grr:grr:grr:grr

LNikolov
22.07.2010г., 15:58
Тези смотаняци винаги правят така!!!
Тези 20 лева са ти таксата за следващия месец винаги взимат по една такса напред което според мен не е правилно и затова отдавна се разделих с тях!!

roni952
22.07.2010г., 16:04
И мтел и глобул все са мръсници!Само на виваком не съм бил.Отивам един месец преди края на договора да им кажа,че се отказвам,нали да не ми го презапишат и оня вика не трябваше да си плашташ предпоследната сметка и ние щяхме да ти го спрем автоматично сега ако искате да се откажете трябва да заплатите 65лв,за да ви спрем договора.Става въпрос за мтел комфорт"бах го в комфорта":D.На глобул поне се откачах лесно от договорите.Сега нз как е.

bo6o
22.07.2010г., 16:06
Тези смотаняци винаги правят така!!!
Тези 20 лева са ти таксата за следващия месец винаги взимат по една такса напред което според мен не е правилно и затова отдавна се разделих с тях!!

Ако е така, нямат право да ми спират услугата при неплащане до 20то число на следващия месец, а не 15 дена преди това.

LNikolov
22.07.2010г., 16:09
Да ти кажа аз съм абонат на Вивател откакто стъпиха на пазара в България и съм страшно доволен винаги са били точни макар че като чета насам натам има хора които са се опарили и от тях,но с мен са били винаги коректни а имам 6 карти,домашен и мобилен интернет!!!

---------- Предходен коментар публикуван в 15:07 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:09 ----------


Ако е така, нямат право да ми спират услугата при неплащане до 20то число на следващия месец, а не 15 дена преди това.
Е това вече е отделна тема на разговор,ама то е така като се разписваме на 100 страници без да сме ги прочели:ops

sym
22.07.2010г., 16:11
Всички взимат месечната такса месец напред. Не само мобилните оператори. А виваком също правят врътки, само че с домашните телефони.

Banderas
22.07.2010г., 16:47
Дааааааааа, всичките минетски оператори взимат таксата напред. Тоест ти още нищо не си ползвал ама ти взимат парите. Един вид безлихвен заем при това напълно законно защото си се подписал в договора че си съгласен с тези условия.

Geshaaa
22.07.2010г., 17:07
Няма ли да дойде някой чужд оператор ,че да мина на него да ги...*** тези нашите идиоти.

sym
22.07.2010г., 17:52
Глобул са собственост на гърци, вива мисля че бяха австрийци. Мтел директора им беше австриец, ма не знам. Имат нещо общо и с водафон, ама само им предлагат някои услуги. И извънземен оператор да дойде, пак ще има българи, така че забрави. Остава да се надяваме на по-строг контрол от ЕС.

Geshaaa
22.07.2010г., 18:10
Добре значи за това ще се моля.То не стига ,че говорим на такива скъпи цени ,а и лъжат в другите работи.

redshoes
24.07.2010г., 02:51
Лично мен най-много ме дразни следното: Да речем си на план Extra Advanced (или както е там). По някое време този същия план го пускат за нови абонати с много нови екстри и безплатни минути, а всички които са на него отпреди, тези екстри и новости не ги касаят, те си продължават по стария начин. Като им се обадиш да им кажеш, че искаш да минеш от стария план на същия този нов план, те ти казват, че не може и трябва да чакаш да ти изтече договора (или три месеца преди да изтече). Т.е. те може да стимулират новите си клиенти, но по никакъв начин не мислят за старите лоялни клиенти, които са им клиенти повече от 10 години и така не се запазват клиенти, особено, когато има повече оператори. Не знам още колко ще ги търпя.

Непонятно ми е как може един и същ план да бъде разделян на стари и нови клиенти, това за мен е повече от пренебрежение и е обидно.

Казах им го един ден, и операторът каза "ами ние правим много неща за старите клиенти - бонус точки, минути, не знам си какво"...

От всичките тези бонус "неща", които правят, са ми пратили веднъж съобщение, че ми подаряват 3 MMS-а :D

Banderas
24.07.2010г., 03:32
За мойте 3 хиляди клубни точки ми предлагаха да ми направят отсъпка 16 лева ако пре-подпиша договора си, за някакъв дървен телефон. Питах тъпака 1 клубна точка не се ли равнява на 1 изговорен лев, той каза че е така. И като му вкарах въпроса "ти подиграваш ли ми се с тия 16 лева отстъпка" беше видимо стъписан и след като публично му теглих една майна си излязох. Трябваше ми апарат за жена ми, защото тя го изпусна и му изгоря екрана. Мислех че тъпаците в м-тел дето докато вляза и почват да ме зарибяват с кви ли не тъпотии, ще предложат нещо прилично. От магазина на м-тел директно влязох в някакъв какъв беше - Мовен май се казваше, и и взех сегашния апарат.

lancer4eto
24.07.2010г., 03:35
За това ползвайте Глобул ... не са чак толкова лоши хора ;) А и сега имат добри оферти за интернет и НЕ ограничени минути :) НЕ ИСКАМ ДА ИМ ПРАВЯ РЕКЛАМА :)

Banderas
24.07.2010г., 03:45
Фирмата сме на тия скапаняци Глобул. В моята група сме 10 човека и като дойде фактурата е за около 600 лева месечно. След като ни беше изтекъл 2 годишния договор минават и офертирват по ред на номерата. Идват при мене и ми вика оная пуика какъв късмет съм ударил - щяла да ми подари некаф телефон. Гледам аз един лист разпечатан черно/бял - сигурно ксеро-копие - и на него 3-4 телефона от дръгел нагоре. Реалната им цена сигурно е около 50-60 лева. Въртя сука тая и видя че не ми харесва офертата - каза че щяла да пита да ми предложела вместо няколко ефтини, един скъп апарат. Съгласих се ако е придружен с качествена свирка.

roni952
24.07.2010г., 15:01
Само едно ми хареса на тия шибеци у мтел,че накараха сестра ми да си преподпише договора та си зех 5530 :D.

sym
24.07.2010г., 15:22
Всичките ни оператори са еднакви, няма никаква разлика между трите. Винаги те прецакват с нещо за сметка на друго. Лошото е, че като теглиш чертата, излизаш винаги на мноого голяма загуба. Типично българска работа, всеки гледа да те изстиска докрай.

tena
24.07.2010г., 15:33
Всичките ни оператори са еднакви, няма никаква разлика между трите. Винаги те прецакват с нещо за сметка на друго. Лошото е, че като теглиш чертата, излизаш винаги на мноого голяма загуба. Типично българска работа, всеки гледа да те изстиска докрай.


Мнооого съм съгласен! За съжаление!

Geshaaa
24.07.2010г., 15:52
Така е и точно поради тази причина никога няма да се оправим.Но ми се струва ,че виваком най-малко лъжат за мобилните телефони.А колкото до мтел много взеха да си губят позициите.

PanteliX
24.07.2010г., 15:53
Вече толкова пъти са се пробвали да ме метнат Мтел. За тази такса която е една напред не се нервя толкова. Но няколко пъти ми се случва да плащам пари които не знам от къде са дошли. Веднъж ми казаха че съм изпращал ММС-и около 20 на нечий номер който не знам на кой е а и те не ми казаха (такава била политиката им) . След куп разправий с оператори ми върнаха парите (тогава бях на прима) . Няколко пъти съм купувал WEB пакета им на Vodafone live. Би трябвало след това да сърфирам безплатно от 4тия таб в нета но като погледнах сметката си на следващия ден беше със 30 лв повече от миналия. Веднага се обадих и тогава пак ми върнаха парите с куп обезщетения, намаляния на таксата за месеца, безплатни смси и минути в мрежата на мтел. Както и да е. Най куриозния случай беше последния. Седя си аз на работа и ми идва съобщение че ми е сменен Любимия номер. Съобщение от 1001 (значи не е бъзик). Предишния беше на приятелката ми а сега не можех да и звъня безплатно. Веднага се обадих на тоя с който сега говорех безплатно. Разбира се беше ми неудобно но се обади мило момиче на 20 години което каза че е от София (аз съм на 300км от София и дори нямам роднини там) . Извиних и се и веднага след това звъннах на Оператор. ПОловин час говорих (2,4ст/мин) като операторката няколко пъти ме попита дали не съм искал да се смени номера тъй като съм дал заявка чрез смс. Както и да е. Оправиха го но никой не ми върна парите за двете смени на номера, грешния и после пак на приятелката ми, 2х2,70лв . Понякога стават грешки, понякога грабежа е включен в тъпия им договор и затова трябва да се чете между редовете и дори когато сметката ви надвишава с 5 ст без да знаете от къде , да звъните на оператор и да ви информира къде са отишли парите ви. Грабят ни отвсякъде!

UFO
24.07.2010г., 16:18
Даа,напълно съм съгласен с всички мнения относно мафиози от мбанда.Аз обикновено си отварям очите на четири и внимавам,но веднъж влязах в магазините на хенди,които са побратими на мбандата и с намерение само да разгледам,когато една симпатична девойка ме омая ,та срещу телефон за десет лева продължих договор,който изтичаше. Пет пъти настоях да е със срок една година и уверение да е така,а аз къде ли съм гледал,когато се прибрах видях,че срока е две години. Направих оплакване в мтел и настояване да се корегира срока на договора,но от там ми казаха НЕ СТАВА,кой се минал ,минал,аз пък им пратих мейл,че когато ми изтече договора ще прехвърля не само този номер,а още три и няма да им бъда вече клиент и понеже съм голям инат и не забравям догодина три номера вече ще се обслужват от друг оператор.

:giu

LNikolov
24.07.2010г., 16:55
Трябва да стане нещата като в Германия!!!
Там в Mediamrkt телефон-дърво струва 10 евро с предплатена карта на T-Mobile с включени 5 евро разговори а ако си гражданин взимаш си абонаментна услуга и затова нещо получаваш телефон като примерно Айфон,HTC,Нокиа от последните модели за сумата от 1 евро и разговаряш и ползваш мобилни услуги за по-малко от половината на това което плащаме НИЕ БЪЛГАРИТЕ!!!

sym
24.07.2010г., 17:05
Трябва повече контрол. А не от операторите да се оправдават "ние продаваме услугите си на загуба", а в същото време да говориме на най-високите цени в Европа.

Geshaaa
24.07.2010г., 17:38
Продават ... майка си продават на загуба.Колегата ,който пишеше по-горе е трябвало да убие служителката ,на която ясно е казал ,че иска договор за 1 година.И бати хората чесно .. ти им казваш и те лъжат в очите.Само на ЕС ли трябва да разчитаме да ги санкционират :?

sym
24.07.2010г., 17:45
Преди време имаше един национален протест - един час с изключени телефони. Ефект нямаше, но трябва да се повтори, при това за по-дълго време. И дано тоя път да вземат участие повече абонати и от трите оператора. Тогава не помня дали и глобул ги имаше.

roni952
24.07.2010г., 20:27
Да със удоволствие бих участвъл не за час,ами за цял ден,ако искат.

Geshaaa
24.07.2010г., 20:55
И аз .Ама как да се разпространи между повече хора това.

sym
24.07.2010г., 20:56
Аз също. Дори имам няколко идеи, но трябва по-голяма организация, да стигне до повече хора, известие до операторите, да разберат какво точно искаме. Трябва по някакъв начин да им отвориме очите, че те са зависими от нас, а не ние от тях!

lancer4eto
24.07.2010г., 21:00
Иначе и аз съм съгласен за може би 1 час да минем на офлайн ... :) Но както ние сме зависими от тях така и те от нас :) Едно време е нямало телефони ... не е било като сега но сега с телефоните е по-удобно от колкото да обикаляме да се търсим :) Трябва да се пусне една реклама по телевизията ... както преди беше часа на земята където спирахме осветлението за 1 час ... :) Но определено е хубава идея ;)

sym
24.07.2010г., 21:05
Една група във Фейсбук и покани от приятел на приятел, за по-малко от седмица ще се съберат няколко хиляди души. Но не е само това, трябва известие до операторите. Да им докажеме, че имаме основание за протест, сравения с цените в други държави. Мисля протеста да не е само заради цените, а и за безумните клаузи по договорите. Всички видове договори да са в полза на клиента, а не на оператора, както е сега. От правителството се опитаха да ги притиснат наскоро за безсрочни договори, но нищо не стана.

roni952
24.07.2010г., 21:09
Да наистина трябва да се направи протест,но за да ги стреснем повече да е по 1час на седмица.Идеята за фейсбук'а е отлична,ако се съберем повече хора,може да се намесят и медийте.

LNikolov
24.07.2010г., 22:05
Вижте това и както искате така ме разбирайте!!!

http://www.t-mobile.co.uk/shop/pay-monthly/mobile-phones/

Axxxel
24.07.2010г., 22:47
Така, линка който посочваш е на t-mobile и е възможно най-скапаната мрежа в Лондон...с почти мижаво покритие на 3G и зле къстъм сървис.
Телефоните към който и да е оператор са с минимум 18 месеца договор и за да са безплатни се предлагат с даден минимален месечен абонамент.Обикновено е към 20-35 паунда в зависимост от оператора и модела на телефона.
Дезайър примерно го взех фрии за 30 паунда на месец с 18 месеца договор.При избор на по-ниска тарифа се доплаща кеш в зависимост от цената на плана.
Но да...по добре е от БГ.
И с тея протести...организацията трябва да е голяма, щото дори и да се насаберат у фейсбуук...боли ги оная работа.

sym
24.07.2010г., 23:57
Фейсбук го предложих като средство за разпространение и начин да стигне до повече хора. Иначе самия протест да бъде с изключване на телефоните в определено време, ако трябва всяка седмица, докато се вземат мерки.

roni952
25.07.2010г., 00:01
Фейсбук го предложих като средство за разпространение и начин да стигне до повече хора. Иначе самия протест да бъде с изключване на телефоните в определено време, ако трябва всяка седмица, докато се вземат мерки.
Идеята за протест всяка седмица си е моя:P.
Бъзикам се,дано се получи нещо от цялата работа,да не си останат само празни приказки.

sym
25.07.2010г., 00:12
Идеята за протест всяка седмица си е моя:P.
Бъзикам се,дано се получи нещо от цялата работа,да не си останат само празни приказки.
Прав си, но за протеста беше моя:)
Затова, хайде да се организираме, да подготвиме всичко, а фейсбук ще го ползваме накрая, като средство за масова информация. А ако стигне и до медиите, може да има по-голям успех. Все пак, по-важно е в определеното време да има повече изключени телефони.

Колкото повече хора се лишиме с по десетина минути разговори, интернет или каквито и да е услуги, толкова по-големи ще са загубите за операторите. Все пак, целта е да намалиме тяхната печалба в даден период от време.

roskorvr
25.07.2010г., 00:47
Като им се обадиш да им кажеш, че искаш да минеш от стария план на същия този нов план, те ти казват, че не може и трябва да чакаш да ти изтече договора (или три месеца преди да изтече). Т.е. те може да стимулират новите си клиенти, но по никакъв начин не мислят за старите лоялни клиенти, които са им клиенти повече от 10 години и така не се запазват клиенти, особено, когато има повече оператори.
Точно поради тази причина напускам Мтел (ем жица, ем шнур) когато ми изтече договора. Клиент съм им от 24.05.2001г., имам 3 карти на тарифен план.:ops:giu :grr :dub:m

Geshaaa
25.07.2010г., 12:22
Предлагам да се съберат хора във фасе и да има дадена дата.Примерно 1 месец напраред и час примерно на обед в 12 и да разпространяваме.И на тази дата всички да спрем телефоните.Ще пишем в бтв репортерите или на господари на ефера ...те ще обърнат някакво внимание.

roni952
25.07.2010г., 12:51
Добра идея ;).Само че,като сме на абонаментни планове и да не говорим пак ще ни вземат пари в края на месеца :(.

denispetrov90
25.07.2010г., 13:17
Аз съм на Виваком вече 2 години и съм много доволен. Тогава си взех Хармония 6 (http://vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/paketni_uslugi/harmoniq_)(телефон и интернет) и ми дадоха 2 нови телефона. Договора ми беше за 1 година и телефоните ми ги дадоха на цени все едно ги купувам с едногодишен договор. Взех си LG Viewty (http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1412&go=GO) за 299лв (толкова беше ако си го купиш с карта за 1 година) и Nokia 5220 (http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/1583/nokia-5220-xpressmusic) мисля за 199лв. След 1-2 месеца обаче видях, че интернета на 6мегабита ми е слаб, и са ми малко минутите и се прехвърлих на Хармония 12 (http://vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/paketni_uslugi/_harmoniq_12). Демек подписах нов договор за 1 година. Но не ми казаха като мтел и глобул - ако искате да подпишете нов договор трябва да е за 2 години или да изчакате да останат 3 месеца от стария. Ползвах Хармония 6 два месеца при договор за една година и се прехвърлих на хармония 12 пак за една година. За прехвърлянето не по-скъпа оферта не получих нищо тогава. Преди няколко месеца ми изтече тази година и отидох да си го подновя. Дадоха ми безплатен домашен телефон, най-новия модем (който не ползвам) като си оставиха и първия а не си го взеха та сега имам 2. Също така при подписване на новия договор за 1 година първите 3 месеца плащам 50% от таксата демек от 29 плащам 14.50лв. И съм много доволен! Също така за 3лв на месец от горе(като първия е безплатен) приказвам неограничено с избран от мен номер на виваком. Има и много други подобни притурки които могат да се включват и изключват когато искаш.

ПС: Само не ми харесва, че нямат неограничен мобилен интернет. Глобул има за 2.5лв на месец. Може да е мизерен, но за тия пари е супер!

roskorvr
25.07.2010г., 13:33
ПС: Само не ми харесва, че нямат неограничен мобилен интернет. Глобул има за 2.5лв на месец. Може да е мизерен, но за тия пари е супер!
Надявам се да пуснат докато стане време да сменям оператора.

dirtyplay
25.07.2010г., 15:31
Аз съм на Виваком вече 2 години и съм много доволен. Тогава си взех Хармония 6 (http://vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/paketni_uslugi/harmoniq_)(телефон и интернет) и ми дадоха 2 нови телефона. Договора ми беше за 1 година и телефоните ми ги дадоха на цени все едно ги купувам с едногодишен договор. Взех си LG Viewty (http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1412&go=GO) за 299лв (толкова беше ако си го купиш с карта за 1 година) и Nokia 5220 (http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/1583/nokia-5220-xpressmusic) мисля за 199лв. След 1-2 месеца обаче видях, че интернета на 6мегабита ми е слаб, и са ми малко минутите и се прехвърлих на Хармония 12 (http://vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/paketni_uslugi/_harmoniq_12). Демек подписах нов договор за 1 година. Но не ми казаха като мтел и глобул - ако искате да подпишете нов договор трябва да е за 2 години или да изчакате да останат 3 месеца от стария. Ползвах Хармония 6 два месеца при договор за една година и се прехвърлих на хармония 12 пак за една година. За прехвърлянето не по-скъпа оферта не получих нищо тогава. Преди няколко месеца ми изтече тази година и отидох да си го подновя. Дадоха ми безплатен домашен телефон, най-новия модем (който не ползвам) като си оставиха и първия а не си го взеха та сега имам 2. Също така при подписване на новия договор за 1 година първите 3 месеца плащам 50% от таксата демек от 29 плащам 14.50лв. И съм много доволен! Също така за 3лв на месец от горе(като първия е безплатен) приказвам неограничено с избран от мен номер на виваком. Има и много други подобни притурки които могат да се включват и изключват когато искаш.

ПС: Само не ми харесва, че нямат неограничен мобилен интернет. Глобул има за 2.5лв на месец. Може да е мизерен, но за тия пари е супер!


Денис не се притеснявай и при глобул и мтел няма проблем да минеш на по висок месечен абонамент проблема е на по нисък. Аз скоро като минах на Web&Talk дефакто от 15лв месечна такса на 25лв ми казаха че нямало проблем към висока месечна такса си минаваш когато си искаш.

И да добавя нещо за интернета на глобул тои е безплатен само през APN globul, през APN internet.globul.bg си го плащате като пичове.

Само дето аз се опарих малко с тая точка и затова сега го споделям с вас.

roskorvr
25.07.2010г., 15:43
Денис не се притеснявай и при глобул и мтел няма проблем да минеш на по висок месечен абонамент проблема е на по нисък. Аз скоро като минах на Web&Talk дефакто от 15лв месечна такса на 25лв ми казаха че нямало проблем към висока месечна такса си минаваш когато си искаш.
Аз исках да мина от 10 лева такса на 25 лева ама нъцки, или три месеца или две години. И що трябвало да са две години - сегашния ми договор бил за две и затова новият и той трябвало да бъде за две :ops, и що след като на мен ми остава по-малко от година до края на сегашния договор, но дори и да се съгласиш да се вържеш отново две години не е така лесно трябало да се пише заявление до по-големите и те евентуално да разрешат щото имам и лизинг.

dirtyplay
25.07.2010г., 15:50
Аз исках да мина от 10 лева такса на 25 лева ама нъцки, или три месеца или две години. И що трябвало да са две години - сегашния ми договор бил за две и затова новият и той трябвало да бъде за две :ops, и що след като на мен ми остава по-малко от година до края на сегашния договор, но дори и да се съгласиш да се вържеш отново две години не е така лесно трябало да се пише заявление до по-големите и те евентуално да разрешат щото имам и лизинг.

Това предполагам е за мтел, защото и аз имам лизинг към глобул и си минах без проблем 5 минути ми отне в магазина.

roskorvr
25.07.2010г., 15:54
Това предполагам е за мтел, защото и аз имам лизинг към глобул и си минах без проблем 5 минути ми отне в магазина.
Позна става дума за М???

dirtyplay
25.07.2010г., 16:26
Позна става дума за М???

Принципно всички са един дол дренки, на мен ми стана много интересно как първия месец нета през internet,globul,bg не се плащаше защото ми го пише във фактурата, а следващия почна да се плаща не разбрах, но все пак ме уведомиха и със смс, но след свършен факт това е положението.

Geshaaa
25.07.2010г., 17:51
Мтел много ми падат в очите.Ако сега трябваше да си купувам карта определено не бих го направил към тях.

pesho1
26.07.2010г., 18:13
И такаааа! Колеги аз съм вързан за м-тел от доста време и за мое огромно съжаление ще е така още 2години.Имам nokia 6210navigator на който му оставаха още 4 вноски към техният лизинг, Платих си ги и поисках да ми бъде разкодиран телефона за да мога да го продам и....:ops тъпаците вежливо ме уведомават, че от02.06 има заповед спусната от най-високо телефони закупени на лизинг или под каквато и да е форма на промоция да не се разкодират. С две думи ми показаха среден пръст:ops. Е бях принуден да мина на сърф енд толк за да мога да си взема мечтаната х6. Обаче след време(2години) ще им ... мамата!!!!! Така, че ако някой смята да разкодира да знае какво го чака:tnx:sorv

roni952
26.07.2010г., 18:27
Ако договора ти към тях или лизинга са приключили,те са длъжни да ти разкодират телефона безплатно.

denispetrov90
26.07.2010г., 20:22
Много хубава оферта на Vivacom(ЦЪК (http://vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/mobilni_uslugi/mobilni_abonamentni/net_call)), но заради политиката им чак след година ще мога да я имам ако до тогава не излязат по-добри отново от vivacom щото другите вече не ги признавам.

PIT-BUL4ETO
26.07.2010г., 20:55
От личен опит казвам или по-скоро съветвам да бъдете много внимателни и към трите оператора, и винаги да четете добре. Всеки гледа да подмами клиента и това, където уж е на далавера излиза, че не е така. Ако търсите телефон проверете реалната му цена в магазин, където не предлагат карти към оператори и после ги сравнете с добре познатите магазини. Аз лично винаги залагам на Виваком, защото винаги се стараят да са по-отворени към клиентите, но и те не са цвете за мирисане. Няма спор обаче, че техните оферти са най-добри. Не знам дали има много общо с темата, но все пак реших да го напиша.

roskorvr
26.07.2010г., 21:52
от02.06 има заповед спусната от най-високо телефони закупени на лизинг или под каквато и да е форма на промоция да не се разкодират.
Дано се промени скоро. Или може би това е малък трик. ;)

pesho1
26.07.2010г., 22:43
За трик? Не е трик защото освен от офиса от който купих апарата получих подтвърждение и от мой много навътре в системата им човек!:sorv

jordanofff
15.09.2010г., 14:26
Не знам дали това е точната тема за въпроса ми, но реших да не правя нова.

Някой има ли информация колко време ще продължи тази глупост, която се случва в момента с неработещата система и спирането на изходящите повиквания поради достигане на лимит. В офисите явно се повтаря едно и също, а именно неща от сорта "Знаем, че причината е в нас, системата не работи правим обновление, нищо не можем да направим в момента." А тази нелепост вече започва да изнервя с протакането което се получава.

bo6o
15.09.2010г., 14:33
Би трябвало да му се вижда края, че бая продължи вече.
Мене ми е интересно дали ще има набутвации след цялата тая работа :)

Banderas
15.09.2010г., 15:26
За трик? Не е трик защото освен от офиса от който купих апарата получих подтвърждение и от мой много навътре в системата им човек!:sorv

Квоооооооооооо ? Ще си платя и ще ми дадат кодиран апарат ли? Ще ги клатя целия офис!

PanteliX
15.09.2010г., 22:47
Вижте причината за спирането което ми казаха че ще продължи до 20ти или края на месеца в краен случай .

06.09.2010 - М-Тел се фокусира върху индвидуалното обслужване на клиентите

Компанията смени своята клиентска платформа, за да се доближи още повече до своите абонати

Лидерът на телекомуникационния пазар в България М-Тел въведе нова клиентска платформа, чрез която ще подобри още повече качеството на обслужване за своите клиенти и ще може да отговори на техните индивидуални очаквания и потребности.

Чрез новата платформа за обслужване компанията ще може проактивно да предлага на всеки свой клиент определени продукти и услуги от широкото си портфолио, подходящи за неговия начин на живот и стил на общуване.

Клиентската платформа представлява интегрирана система за управление на взаимоотношенията с клиенти. Чрез нея М-Тел прилага своята бизнес философия, в центъра на която е клиентът с неговите персонални очаквания и изисквания за обслужване.

Като резултат от въвеждането на новата платформа хората, доверили се на бранда М-Тел, ще получат редица предимства в областта на обслужването. Сред тях е възможността всеки клиент да получава информация според своите предпочитания, като сам определя кога и по какъв начин да става това – така той ще получава най-доброто предложение през най-подходящия канал в точния момент и ще се чувства специален. Благодарение на новата платформа за обслужване абонатът ще може в много от случаите сам да активира и деактивира услуги през интернет или автоматично гласово меню. Новата платформа ще разшири и възможностите за обратна връзка с клиентите и ще предостави опции за по-гъвкава политика в отговор на техните мнения и предложения.

За нейното внедряване Мобилтел се обърна към международната компания Amdocs (http://www.аmdocs.com), която е с доказан опит във въвеждането на системи за обслужване на клиенти и разширяващ се пазарен дял на световно ниво. Amdocs предоставя съвременни бизнес и оперативни решения на фирми в повече от 60 страни в света. Възможно е смяната на системата да доведе до временни неудобства за някои от клиентите. Компанията предварително поднася своите извинения в името на бъдещите предимства, които ще осигури новата платформа.

Специални промоции за 15-я рожден ден на М-Тел

На 15 септември 1995 година преди точно 15 години е даден официалният старт на първата GSM мрежа в България – тази на Мобилтел. Това събитие променя историята на телеком индустрията и дава неограничени възможности за комуникация на хиляди, а в последствие и на милиони българи, които избират да се доверят на компанията.

По повод своя празник, от 15 септември Мобилтел стартира две промоции за частни и бизнес клиенти.

Специално за 15 годишнината си компанията разработи и от утре ще предложи два нови тарифни плана за частни клиенти: M-Tel ACTIVE и M-Tel ACTIVE+. С тях М-Тел предоставя на своите клиенти до 600 безплатни минути на месец за разговор към всички национални мрежи и конкурентни цени за разговори след изчерпването им.

Новите тарифни планове M-Tel ACTIVE и M-Tel ACTIVE+ включват още неограничени безплатни разговори към Любим номер, до 200 безплатни SMS-а в мрежата на Мобилтел и най-атрактивната цена от 0,10 стотинки на мегабайт за мобилен интернет.
Месечните такси са съответно 19,90 за M-Tel ACTIVE и 29,90 лева за M-Tel ACTIVE+.

Бизнес клиентите на телекома ще бъдат зарадвани с безплатни разговори в рамките на промоционалното предложение „Бизнес разговори”. То дава възможност за напълно безплатни разговори с над 70% от фирмите в България, които са клиенти на Мобилтел. Промоцията е валидна от 15 септември до 31 октомври с абонамент за тарифни планове Бизнес класа.

По повод своя рожден ден, през целия септември телекомът радва клиенти и приятели с редица изненади и промоции. Кулминацията ще бъде грандиозният, безплатен концерт в компанията на световните топ изпълнители – Енрике Иглесиас, Шугабейбс и Соник. Събитието е насрочено за 29 септември и ще се проведе в парковото пространство зад музея „Земята и хората”.


Източник : Мтел (http://www.mtel.bg)

roskorvr
15.09.2010г., 23:50
Настоящи абонати могат да се възползват от промоционалните условия, ако им остават не повече от 3 месеца до края на настоящия им договор. :giu:giu:giu

collectorbg
16.09.2010г., 00:08
И както винаги условията с "*"!:giu

redshoes
16.09.2010г., 10:26
За съжаление всички нови планове са с уловката, че ползваш екстрите но САМО в рамките на първите 2 (за договор от една година) или първите 6 (за договор от две години) ... месеца от договора.
Едвам дочаках да мога да си сменя моя план, а сега се оказва, че няма подходящ, защото всъщност това, което предлагат не е за целия период на договора и вече 2 седмици си разговарям с оператор, с оглед на това да измислим подходящ план за мен... предвид, че последната ми сметка е 241 лв. Клиент съм повече от 10 години и пак като попитам не може ли към този план да включите 30 минути към всички мрежи - отговорът е "не може", така че не правят кой знае какво нито да запазят старите си лоялни клиенти, нито пък да привлекат новите. Новите привлечени най-вече са тези, които не са прочели дребния шрифт под въпросния привлекателен уж на пръв поглед промоционален план.
Има да почакаме докато стигнем, това, което се предлага в чужбина, като екстри и условия от операторите.

Geshaaa
16.09.2010г., 11:48
Koга ли ще ги стигнем ? С тези цени и никакви условия направо ми идва да нямам телефон.А това с платформата може да е вярно ,но според мен е голям трик с цел да плащаш сега повече ,защото не можеш да си провериш оставащите минути примерно.Защо не пуснаха платформите паралелно ? И друго ми е много интересно как само това за сметката не работи ..например вчера си сменях номер от семейство и приятели и всичко работи ок ,само за сметката не работи пфф .

bo6o
16.09.2010г., 11:53
Е ако изгорат повечко от обикновено хора, струва ми се ще изгори и сградата на Кукуш. С малко ръчка народа ще се вдигне :D

redshoes
27.09.2010г., 22:14
Вече започнаха проблемите :)))

http://aktivnipotrebiteli.bg/f/comments.php?DiscussionID=1164

Изключително досадно е да не можеш да си разбереш сметката.
Днес ми се обади някакво момиче да ме уведоми, че щели да ми издадат фактура, когато можели в най-кратък срок...кога обаче, кой ден...не е ясно. Отново също не е ясно кога ще работи тази нова система.

После, разбира се следва да платя тази сметка до 14 дни...
Защо и аз да не отложа плащането до...не е ясно кога...
Те подиграват ли се с клиентите се чудя.

Мисля, че ако повече хора се обединят и минат на Виваком или друг оператор, ще си гледат работата, и без това прекалиха вече с цените и сметките.

lancer4eto
27.09.2010г., 22:20
Леле то мтел още ли имат клиенти е ... :D Ако бях на мтел и ми спрат телефона щях да отида да им върна картата и да отида в най-близкия магазин на конкурентен оператор :D

denispetrov90
27.09.2010г., 23:45
Мисля, че ако повече хора се обединят и минат на Виваком или друг оператор, ще си гледат работата, и без това прекалиха вече с цените и сметките.

Прав си! Въпреки, че и виваком не са кой знае какво, но поне предлагат много безплатни минути не към 10 номера от виваком, а за цялата мрежа! Както и СМС-и. Това е което ми харесва при тях. Не като другите на Мтел си, но нямаш безплатни към мтел, а само към групи някакви и подобни. Така е и на глобул въпреки, че те изкараха една оферта за 25лв която е към всички на глобул, но не всеки му се дават 25лв такса. Та за това минавайте на Виваком и да ги съборим другите да си стъпят на краката. Ако ще и на загуба да работят! Важното е клиента да е доволен, не оператора само да прибира и се ебава!

Абе яд ме е на всички оператори честно казано! :ihih

myankov
27.09.2010г., 23:55
Аз на Глобул имам 3 карти + интернет 2500 MB (на фирмата ми) при такса 30 лева на месец и с трите карти може да се говори неограничено с всички номера на Глобул. Имам карта и на Виваком.

darkito1
29.09.2010г., 18:00
Ето нещо да се посмеем с нотка реализъм
(http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=773)http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=773

lancer4eto
29.09.2010г., 18:19
Хахаха голямо смешно :D И понеже не съм на мтел някои да сподели още ли имате оня проблем с плащането и глупостите :D Само не мога да си обясня защо си проваляте живота с мтел :D

sym
29.09.2010г., 18:27
Вчера трябваше да ми занулят сметката, днес да излезе фактура. И двамата с жената получихме съобщение, че издаването на фактурата ще се забави. Още не съм получил известие за нова фактура, не се знае и кога ще получа. Ако се наложи да ми спрат телефона по тяхна вина, веднага подавам жалба, точно сега съм много зависим от тоя номер. А и не мога да прекратя договора, защото имам още една година и си изплащам 58цата към тях.

Drunkangel
29.09.2010г., 18:45
Хахаха голямо смешно :D И понеже не съм на мтел някои да сподели още ли имате оня проблем с плащането и глупостите :D Само не мога да си обясня защо си проваляте живота с мтел :D
Как да ти кажа преди месец подписах договор с мтел за 3г (голямата ми грешка) на мтел комбина.Уж беше 2те карти с една месечна карта и обща сметка ама като ми излезе фактурата поверявам в сайта им и гледам сметка от 65лв при реални разговори само с номера от сем и приятели (2000мин) и неква отстъпка от 44лв.Викам си добре нали там оворел съм бива цената.Общо ми излизаше 25лв с ддс.Като отидох да си платя фактурата ми сервират 48лв -повярвайте ми изпотих се,а като им звъннах да питам що така оператора ми вика "проблем с компютрите им" ама парите не ми ги върнаха.:nfa:grr:grr

bo6o
29.09.2010г., 21:31
Вервайте ми, ако нещо ми вземат над месечната такса - вадим последните 3 фактури и в съда баце - та ще ги осъда и за морална вреда и ще си взема Галакси С :D

Banderas
29.09.2010г., 21:42
Много ясно, трябва да си търсите правата!

delerium82
29.09.2010г., 22:17
Да ви кажа бил съм и на Глобул и Мтел, но най-доволен съм от услугите на Виваком, от както съм при тях говоря свободно без да се ограничавам и плащам два пъти по-малки сметки от преди. Плюс това имат готини допълнителни улуги под формата на пакети, като интернет, смс-и, минути към други оператори и тн.

badboybadboy
31.12.2010г., 16:11
На сайта на мтел може ли да се види пълната разпечатка на разговорите както на глобул- да има всеки разговор със съответната продължителност? Имам съмнения, че ми изчезват от безплатните минути без да съм ги говорил.

PAV3L
02.01.2011г., 01:04
На сайта на мтел може ли да се види пълната разпечатка на разговорите както на глобул- да има всеки разговор със съответната продължителност? Имам съмнения, че ми изчезват от безплатните минути без да съм ги говорил.

Да, можеш да видиш абсолютно всеки един разговор или съобщение - кога е започнал, колко е продължил, с кого е воден, колко струва (без ДДС!!!)

roni952
24.05.2014г., 12:55
Днес ми връчиха писмо, че ще заведат дело срещу мен защото им дължа 7.68лв. :D Това при положение, че съм прекратил договора си към тях и съм си платил всичко още преди 3 години.
Не съм за 7лв, но няма да платя на тези измамници и рекетьори при положение, че те дължат на мен, тъй като постоянно мамеха със нещо.
Как да процедирам във случая, във КЗП ли да подам жалба или?
П.п Жалки са!

k@izersoze
24.05.2014г., 13:26
Ако си пазиш необходимата документация ,че си платил всичко и си приключил с тях на чисто остави ги да те съдят и после съди тях!
Но нямаш ли запазен документ ,че не дължиш нищо и на арменския поп да се оплачеш ще си платиш стократно + разноските по делото!

roni952
24.05.2014г., 13:55
Ако си пазиш необходимата документация ,че си платил всичко и си приключил с тях на чисто остави ги да те съдят и после съди тях!
Но нямаш ли запазен документ ,че не дължиш нищо и на арменския поп да се оплачеш ще си платиш стократно + разноските по делото!

Трябва да преровя архивите, все пак са минали 3 години. Ако съм запазил някъде документите няма да ги оставя на мира тия боклуци.

k@izersoze
24.05.2014г., 14:21
И аз от не пазене да последната платена сума от 25лв накрая платих 500 ! ;)